NARDUGAN Mühendislik Danışmanlık
  • +90 (252) 512 90 608:00 - 17:00
  • ÇDBY - 9370Çevre Danışmanlık Yeterlik Belgesi
IFAT Eurasia Uluslararasi Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı İstanbul

IFAT Eurasia Uluslararası Çevre Fuarı

Çevre teknolojileri ve atık yönetimi konusundaki uluslararası organizasyon olan IFAT Eurasia Uluslararası Çevre Fuarı, 27- 29 Nisan 2023 tarihleri arasında İstanbul’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

Türkiye önemli bir organizasyona ev sahipliğine hazırlanıyor. EKO MMI Fuarcılık tarafından düzenlenen IFAT Eurasia Uluslararası Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı, 27-29 Nisan 2023 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Konu tabii ki çevre teknolojileri ve atık yönetimi. Ki EKO Fuarcılık Fuarlar Müdürü Namık Sarıgöl’e göre bu organizasyon Avrasya’nın buluşma noktası. Fuara katılım konusunda hem yurt içinden hem de yurtdışından önemli bir talep söz konusu.

Fuar ziyaretçilerinin oranı

  • Ticaret / hizmet şirketleri (Yüzde 45),
  • Endüstriyel işletmeler (Yüzde 22),
  • Planlama ve mühendislik büroları (Yüzde 11),
  • Merkez idare, belediyeler (Yüzde 10),
  • Uzmanlar, bilim insanları ve mühendisler (Yüzde 7),
  • Kamu ve özel, şehir temizlik şirketleri (Yüzde 5)
IFAT Eurasia 2023 Çevre Fuarı İstanbu
IFAT Eurasia 2023 Exhibition

Fuarda neler konuşulacak?

IFAT Eurasia 2023’de atık yönetimiyle ilgili güncel tartışmaların yanı sıra, bu alanda uluslararası çözüm üreticilerinin geliştirdiği teknolojiler de anlatılacak. Sektördeki yerel yönetimler ve atık yönetiminde taraf olan tüm kuruluşlar bir araya gelecek.

Atıklar için daha çok bütçe

IFAT Eurasia 2023 Fuarı’nın çevre sorunlarına çözüm anlamında önemli bir yer tuttuğunu belirten Namık Sarıgöl, atık yönetiminin günümüzün en önemli sorunlarından biri olduğunu vurgulayarak “Su ve karbon ayak izinin takibi, sınırda karbon vergisi düzenlemeleri üretim ve ticaret süreçlerini de değiştiriyor. Değer zincirinde ortaya çıkan yeni yaklaşımlar, çevre teknolojileri sektörüne büyük görev ve sorumluluklar yüklüyor” dedi.

Sıfır atık konusunda belediyelerin önemli adımlar attığını ve buna daha geniş bütçeler ayırdığını ifade eden Namık Sarıgöl “Kaynağında tasnif edilmiş atıklar için toplama merkezleri kentin değişik alanlarında kuruluyor.

Atık kumbaraları kağıt ve karton atıkları, cam atıkları, metal atıklar, plastik atıklar, organik atıklar, geri dönüşemeyen atıklar şeklinde kategorize edilirken, pil ve batarya kumbaraları da bu merkezlerde ya da bağımsız olarak yerini alıyor. Elektronik atıkların toplanması da günümüzde giderek daha fazla önem taşıyor.” diye konuştu.

Yeni kazanımlar yolda

Atık yönetimi dahil döngüsel ekonomiye bir problem alanı olarak bakılmaması gerektiğini vurgulayan Namık Sarıgöl “Çevre Teknolojileri sektörünün, tüm süreç ve maliyetleri, faaliyet planlamaları bütüncül bir yaklaşımla değerlendirilmelidir. Kamu desteğinin sektörün arkasında hissedilmesi durumunda, çevre kirliliğinden enerji kazanımına, ithal ikamesinden istihdama kadar pek çok alanda ülkemize önemli faydalar sağlanacağı açıktır.” İfadesini kullandı.

Detaylı bilgiye IFAT Eurasia 2023 resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Hakkımızda

Yeşil İnsan, Yeşil Çevre! sloganıyla çıktığımız bu yolda; bilgiyi, bilimi ve  teknolojiyi birleştirerek çevre çözümleri üretiyoruz.

İletişim

Haber Bülteni

Haber Bültenimize katılarak, duyuru ve kampanyalarımız hakkında bilgi edinebilirsiniz.

© 2023 NARDUGAN MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK. Tüm Hakları Saklıdır.

×